lauantai 24. syyskuuta 2011

Ei ole yhtään häpeä jos joutuu hulluuslääkärille kun on vähän dingdong viriviri tööttööt.

Muistan, kuinka häpesin astua tähän tuttuun huoneeseen. Kuinka pelkäsin, että minut suljetaan laitokseen. Nyt voin ylpeänä sanoa, että hei, olen ollut täällä. Istunut tuossa sohvalla. Itkenyt ja nauranut sekopäisenä. Tuijottanut ystävällisiä sinisiä silmiä. Laskenut tapetin raitojen määrän. Opetellut ulkoa tapetin raitojen värit: beige, ruskea, tummempi rskea, beige, ruskea... Muistan kuinka hermostuneena raavin reisiäni, sain kynsiä, purin poskiani ja huuliani.


Häpesin ongelmiani. Stressasin jokaista tilannetta, jossa piti puhua. Suuni avaaminen oli suuri ongelma. Oksentelin, kun seinät tuntuivat kaatuvan päälleni. Pelkäsin kosketusta. Kotonakin tunsin olevani turvassa vain omassa sängyssäni peiton alla. En tajunnut että ongelma oli noin suuri, enkä oikein vieläkään tajua, miten äitin päästi tilnateen noin pitkälle. Hänkin häpesi. Oma äitini häpesi minua. Ainoata lastaan. Nykyään välimme ovat hyvät.

Muistan, kun seisoin tärisevänä koulukuraattorin ja äitini välissä vastaanotolla. Aula oli miellyttävä, kasveja, nojatuoleja, muotilehtiä. En uskaltanut istua, en uskaltanut koskea mihinkään. Äitini ryysti hermostuksisaan kahvia. Koulukuraattori jutteli minulle mukavia, yrittäen saada minut puhumaan. Se vain sai minut hermostumaan entistä enemmän.

Sitten ovi aukesi ja miellyttävän näköinen naishenkilö talutti minut sisään huoneeseen. Kuraattori ja äitin ja jäivät odotushuoneeseen. Istuin hiljaa vaaleanoranssille nahkasohvalle.

Näitä käyntejä jatkui loputtomiin. En muista mitään, en halua. Aina sama kaava. Miita elämää minulle ei ollutkaan.

Nyt olen vahvempi, mutta silti raunioina. Peloissani. Silti, olen päättänyt pärjätä ilman häntä. Aion koota oman elämäni, olla vieläkin vahvempi. Aion nousta omille jaloilleni ja nauraa maailmalle, nauraa niille jotka yrittivät musertaa minut. Nyt sanon viimeisen kerran, hänelle, hyvästit.

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja ihania kuvia. :o trololo konmentti katokku tää näyttää tätä ralalalalaa!

    VastaaPoista
  2. äää! ihana juttu <3 ja sun pitää pitää hiuksia useemmin noi! siis ylhäällä sykeröllä! :D laalallalalaaaa sekoan(:

    VastaaPoista